De vintage ringen van Goudkoorts – Classy Magazine

Back to Blog

De vintage ringen van Goudkoorts – Classy Magazine

De Amsterdamse vriendinnen Floor Doppen en Jette van Wijngaarden maken furore met Goudkoorts Vintage.

Een snoepwinkel voor iedereen met de ogen van een ekster en een nostalgische smaak. Ze mogen zelfs presentatrice Welmoed Sijtsma en zangeres Maan tot hun fanbase rekenen.

 

040_C36
041_C36
042_C36
043_C36


 

42 GOUDKOORTS CONNECTIES IN DE ANTIEKWERELD

Floor en Jette zijn ware ‘goudzoekers’, op zoek naar de mooiste parels uit vervlogen tijden zoals de jaren 1940, 1950 maar ook eind jaren 80. Veel van de exemplaren zijn vrijgekomen uit erfenissen. Floor: “Mijn vader werkt in de antiekwereld en Jette’s schoonmoeder is goudsmid, dus daardoor hebben we in elk geval aardig wat connecties binnen deze wereld.”

 

ACHTER DE SCHERMEN BIJ OP1

Het contact met het NPO-presentatrice Welmoed Sijtsma was snel gelegd – Floor en Jette zijn behalve vriendinnen en business partners namelijk ook nog eens collega’s achter de schermen bij televisietalkshow Op1. Is het niet hectisch, om naast zo’n fulltimebaan in de media ook nog eens een bedrijf te runnen? Geen punt, aldus de meiden. Floor: “Goudkoorts voelt niet als werk. Als dat wel zo zou zijn, was het ons waarschijnlijk niet gelukt om het bedrijf naast onze baan te blijven doen. We vinden het gewoon heel tof om hiermee bezig te zijn, en ons te verdiepen in dit wereldje van goud.”

 

DUURZAME RINGEN

De gouden wereld van Floor en Jette krijgt extra glans, want met een et idee voor het vintage sieradenlabel Goudkoorts Vintage begon toen Jette in gesprek raakte met haar schoonmoeder Carine, die zelf goudsmid is. Jette zocht een mooie gouden ring voor zichzelf, zonder te slagen. “De ringen waren óf heel duur óf totaal niet mijn stijl. Ik raakte erover in gesprek met Floor, zij herkende zich in het verhaal. Als wij beiden niet goed kunnen slagen, moeten toch meer vrouwen dit hebben? Zo kwamen we op het wilde idee om zelf ons eigen merk te beginnen.”

 

BEROEMDE SCHATJES

Het begon naar eigen zeggen als hobby, maar Goudkoorts groeide in rap tempo uit tot een serieus bedrijf met beroemde klanten. Floor: “We vinden het telkens weer een feestje om ‘onze’ eigen ringen op televisie te zien bij Welmoed of Maan. Het zijn toch een beetje onze schatjes, en die schatjes zijn beroemd. Althans, zo voelt het!

Het volledige artikel Is Die Telefoonverslaving Nou Echt Zo Slecht van Monique Smitsloo vind je in de nieuwste Classy Lifestyle.

Back to Blog